Hasznos szendvics receptek iskolakezdéshez

Sziasztok. Szeptembertől hasznos receptekkel is Ellátunk titeket, nagy segítség lehet a, suliban

Nem sokára kezdődik az iskola, érdemes újra elővenni, mit vigyenek tízóraira a gyermekek…?

Házilag könnyen elkészíthető kenceficèk pirítósra, zsemlébe..

?➡️TOJÁSKRÉM?

Hozzávalók:

10 db főtt tojás

3 ek. finom sült zsír (bármi ami az előző sütésből megmaradt)

2 fej apróra vágott vöröshagyma

1/2 csom. apróra vágott friss petrezselyem

1 ek. citromlé

Ízlés szerint: só, bors

➡️Elkészítés:

A hozzávalókat botmixerrel összepépesítjük. Én szeretem ha marad benne rágnivaló,ezért csak a fele hagymát teszem bele Amikor kész a pürésítés utána teszem bele a félretett hagyma másik felét,majd a petrezselymet és jól összekeverem fakanállal. Kész is…zutty be a hűtőbe, kb 1-2 órára.

?➡️BROKKOLIKRÉM

Hozzávalók:

0,5 kg brokkoli

3 ek. fűszeres zsír

1 fej vöröshagyma

1 ger. fokhagyma

2 ek. citromlé

Ízlés szerint: só, bors, bazsalikom

➡️Elkészítés:

Egy pici vízzel puhára pároljuk a rózsáira szedett brokkolit és a felvágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.

➡️KOLBÁSZKRÉM?

Hozzávalók:

1 pár lángolt kolbász

10 főtt tojás

2 ek zsír

1 fej lila hagyma

Ízlés szerint: só, bors

➡️Elkészítés:

A kolbászt tegyük egy kicsit melegvíz alá, hogy könnyen le tudjuk húzni a bőrt róla. A hozzávalókat botmixerrel összekrémesítjük. pár keverés és kész is.

?➡️CUKKINIKRÉM

Hozzávalók:

2 kis db cukkini

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek zsír

Ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregano

➡️Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.

A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, és csak a legvégén sózzuk, belekeverjük a fűszereket is. Mixerrel pürésítjük. Tálba téve kihűlésig hagyjuk állni.

?➡️MÁJAS -TOJÁSKRÉM

Hozzávalók:

25 dkg csirkemáj

6 főtt tojás

3 ek zsír

1 vöröshagyma

3 ger. fokhagyma

1 cs. friss petrezselyemzöld

Ízlés szerint: só,bors, majoranna

➡️Elkészítése:

A májat a hagymát, fokhagymát a zsíron megdinszteljük, ha kész leturmixoljuk. A főtt tojásokat egy villa segítségével összenyomkodjuk,hogy kicsi és darabos legyen és hozzákeverjük a turmixolt májhoz. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a fűszerekkel együtt belekeverjük a masszánkba és kész.

?➡️CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL

Hozzávalók:

20 dkg cékla

6 db főtt tojás

2 kanál zsír

1 ek. citromlé

Ízlés szerint: só, bors

➡️Elkészítés:

A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat a zsírral és a céklával együtt, botmixerrel pürésítjük majd ízesítjük a fűszerekkel.

?➡️SÁRGARÉPAKRÉM

Hozzávalók:

3 szál sárgarépa

2 fej vöröshagyma

3 ger. fokhagyma

3 ek. zsír

Ízlés szerint: só, bors,koriander,

➡️Elkészítés:

A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük őrölt korianderrel, sózzuk borsozzuk. Ha ez készen van, botmixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órát.

?➡️HÁZI MÁJPÁSTÉTOM

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

10 dkg füstölt szalonna

2 fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

1 ger. fokhagyma

5 főtt tojás

Ízlés szerint: só,bors, majoranna

➡️Elkészítés:

A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.

A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát. A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.

A májat és a tövbbi hozzávalót botmixerrel pürésítem. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük.

Hűtőben egy hétig is eláll.

?➡️SÜLT PAPRIKÁS PADLIZSÁN KRÉM

Hozzávalók:

1 padlizsán

1 piros kápia paprika

1 ek. zsír

1 fej vöröshagyma, karikázva

Ízlés szerint: só, bors

➡️Elkészítés:

A padlizsánt és a kápia paprikát sütőzacskóban puhára sütjük. (Természetesen alufóliával lefedve is süthetjük, illetve parázson, ha lehetőségünk van rá.) Amikor a zöldségek megpuhultak, a zacskóban hagyjuk őket hűlni, majd lehúzzuk a héjukat, és felkockázzuk őket.

Eközben kis lángon megpároljuk a hagymát a zsíron.

Amikor a hagyma teljesen megpuhult, a padlizsánt és a paprikát is átforgatjuk a hagymás zsíron, majd sózzuk-borsozzuk az ételt.

Végül aprítógépben pürésítjük. Pirítósra kenve isteni finom!

?➡️TEPERTŐKRÉM EGYSZERŰEN

Hozzávalók:

30 dkg tepertő

2 fej vöröshagyma

2 ger. fokhagyma

1 ek. citromlé

2 ek.zsír

Ízlés szerint: só, bors

➡️Elkészítés:

A összes hozzávalót feldaraboljuk és összeturmixoljuk,hogy jól kenhető masszát kapjuk. …és már kész is.

?➡️PADLIZSÁNKRÉM

Hozzávalók:

2 db sült padlizsán

1 db vöröshagyma

2 ek. finom ízesített sült zsír

2 ger. fokhagyma

1 ek. citromlé

Ízlés szerint: só, bors

➡️Elkészítés:

A padlizsánt félbevágjuk, megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük. Eközben a hagymát fokhagymát felaprítjuk. Ha megsült a padlizsán a héjából kikaparjuk a többi hozzávalóval és a fűszerekkel együtt és botmixerrel pürésítjük.

Hűtőbe téve 1-2 órát pihentetjük.

?➡️SZÁRNYAS SZENDVICSKRÉM

Hozzávalók:

50 dkg Szárnyas hús (pulyka,csirke)

3 fej vöröshagyma

2 ger. fokhagyma

1 ek zsír

Ízlés szerint: pirospaprika,bazsalikom, bors, só,

➡️Elkészítés:

A hagymát megpirítom a zsíron majd hozzáadom a pirospaprikát és a fűszereket.Ezt követően bele teszem a húst és felöntöm vízzel és megfőzöm…tulajdonképpen, pörköltet készítek.l Ha a hús már puha,és még nem csontoztuk ki, leszűrjük róla a levet, és a kicsontozott húst ledaráljuk.

A maradék levet a már ledarált masszához adjuk,de csak mindenki az ízlése szerint adagolja,attól függően mennyire szereti sűrűn a krémet!

Egèszsègetekre!

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.