Sziasztok. Szeptembertől hasznos receptekkel is Ellátunk titeket, nagy segítség lehet a, suliban 🙂
Nem sokára kezdődik az iskola, érdemes újra elővenni, mit vigyenek tízóraira a gyermekek...😍
Házilag könnyen elkészíthető kenceficèk pirítósra, zsemlébe..
 
🌅➡️TOJÁSKRÉM👇
Hozzávalók:
10 db főtt tojás
3 ek. finom sült zsír (bármi ami az előző sütésből megmaradt)
2 fej apróra vágott vöröshagyma
1/2 csom. apróra vágott friss petrezselyem
1 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors
➡️Elkészítés:
A hozzávalókat botmixerrel összepépesítjük. Én szeretem ha marad benne rágnivaló,ezért csak a fele hagymát teszem bele Amikor kész a pürésítés utána teszem bele a félretett hagyma másik felét,majd a petrezselymet és jól összekeverem fakanállal. Kész is...zutty be a hűtőbe, kb 1-2 órára.
 
🌅➡️BROKKOLIKRÉM
Hozzávalók:
0,5 kg brokkoli
3 ek. fűszeres zsír
1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
2 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors, bazsalikom
➡️Elkészítés:
Egy pici vízzel puhára pároljuk a rózsáira szedett brokkolit és a felvágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
➡️KOLBÁSZKRÉM😍
Hozzávalók:
1 pár lángolt kolbász
10 főtt tojás
2 ek zsír
1 fej lila hagyma
Ízlés szerint: só, bors
➡️Elkészítés:
A kolbászt tegyük egy kicsit melegvíz alá, hogy könnyen le tudjuk húzni a bőrt róla. A hozzávalókat botmixerrel összekrémesítjük. pár keverés és kész is.
🌅➡️CUKKINIKRÉM
Hozzávalók:
2 kis db cukkini
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
Ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregano
➡️Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, és csak a legvégén sózzuk, belekeverjük a fűszereket is. Mixerrel pürésítjük. Tálba téve kihűlésig hagyjuk állni.
🌅➡️MÁJAS -TOJÁSKRÉM
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj
6 főtt tojás
3 ek zsír
1 vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 cs. friss petrezselyemzöld
Ízlés szerint: só,bors, majoranna
➡️Elkészítése:
A májat a hagymát, fokhagymát a zsíron megdinszteljük, ha kész leturmixoljuk. A főtt tojásokat egy villa segítségével összenyomkodjuk,hogy kicsi és darabos legyen és hozzákeverjük a turmixolt májhoz. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a fűszerekkel együtt belekeverjük a masszánkba és kész.
🌅➡️CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
20 dkg cékla
6 db főtt tojás
2 kanál zsír
1 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors
➡️Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A főtt tojásokat a zsírral és a céklával együtt, botmixerrel pürésítjük majd ízesítjük a fűszerekkel.
🌅➡️SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
3 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
3 ek. zsír
Ízlés szerint: só, bors,koriander,
➡️Elkészítés:
A felkarikázott sárgarépát és a felaprított vöröshagymát kevés zsíron sóval és kicsi vízzel megpároljuk, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és ízesítjük őrölt korianderrel, sózzuk borsozzuk. Ha ez készen van, botmixerrel pürésítjük. Fogyasztás előtt hűtőben érleljük pár órát.
🌅➡️HÁZI MÁJPÁSTÉTOM
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 ger. fokhagyma
5 főtt tojás
Ízlés szerint: só,bors, majoranna
➡️Elkészítés:
A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát. A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.
A májat és a tövbbi hozzávalót botmixerrel pürésítem. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük.
Hűtőben egy hétig is eláll.
🌅➡️SÜLT PAPRIKÁS PADLIZSÁN KRÉM
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 piros kápia paprika
1 ek. zsír
1 fej vöröshagyma, karikázva
Ízlés szerint: só, bors
➡️Elkészítés:
A padlizsánt és a kápia paprikát sütőzacskóban puhára sütjük. (Természetesen alufóliával lefedve is süthetjük, illetve parázson, ha lehetőségünk van rá.) Amikor a zöldségek megpuhultak, a zacskóban hagyjuk őket hűlni, majd lehúzzuk a héjukat, és felkockázzuk őket.
Eközben kis lángon megpároljuk a hagymát a zsíron.
Amikor a hagyma teljesen megpuhult, a padlizsánt és a paprikát is átforgatjuk a hagymás zsíron, majd sózzuk-borsozzuk az ételt.
Végül aprítógépben pürésítjük. Pirítósra kenve isteni finom!
🌅➡️TEPERTŐKRÉM EGYSZERŰEN
Hozzávalók:
30 dkg tepertő
2 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 ek. citromlé
2 ek.zsír
Ízlés szerint: só, bors
➡️Elkészítés:
A összes hozzávalót feldaraboljuk és összeturmixoljuk,hogy jól kenhető masszát kapjuk. ...és már kész is.
🌅➡️PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
2 db sült padlizsán
1 db vöröshagyma
2 ek. finom ízesített sült zsír
2 ger. fokhagyma
1 ek. citromlé
Ízlés szerint: só, bors
➡️Elkészítés:
A padlizsánt félbevágjuk, megszurkáljuk és előmelegített sütőben megsütjük. Eközben a hagymát fokhagymát felaprítjuk. Ha megsült a padlizsán a héjából kikaparjuk a többi hozzávalóval és a fűszerekkel együtt és botmixerrel pürésítjük.
Hűtőbe téve 1-2 órát pihentetjük.
🌅➡️SZÁRNYAS SZENDVICSKRÉM
Hozzávalók:
50 dkg Szárnyas hús (pulyka,csirke)
3 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 ek zsír
Ízlés szerint: pirospaprika,bazsalikom, bors, só,
➡️Elkészítés:
A hagymát megpirítom a zsíron majd hozzáadom a pirospaprikát és a fűszereket.Ezt követően bele teszem a húst és felöntöm vízzel és megfőzöm...tulajdonképpen, pörköltet készítek.l Ha a hús már puha,és még nem csontoztuk ki, leszűrjük róla a levet, és a kicsontozott húst ledaráljuk.
A maradék levet a már ledarált masszához adjuk,de csak mindenki az ízlése szerint adagolja,attól függően mennyire szereti sűrűn a krémet!
Egèszsègetekre!